Tato hustá sladká teriyaki marináda je určena především k marinování masa před pečením a grilováním. Lze ji však také použít až v závěru vaření a také je výborná jako dochucovadlo nebo dip na již hotové maso či zeleninu.
Pokrmy ochucené teriyaki marinádou dnes nacházíme v mnoha kuchyních. Název teriyaki je složen ze dvou japonských slov „teri“ (lesk, třpit) a „yaki“ (grilovat). Předtím než se jídlo začne grilovat, bývá naloženo v marinádě, díky které pak získává lesklý nádech „teri“. Marináda se vyrábí tradiční fermentací rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice, vody a soli za přítomnosti fermentačních kultur a její chuť je pro potřeby marinování zvýrazněna směsí koření. Fermentací dochází k dokonalému štěpení bílkovin, sacharidů a tuků. Po dokončení fermentace, která trvá několik měsíců, je vytvořena řada významných senzoricky aktivních látek. Marinováním je maso hloubkově ochuceno a zjemněno před tepelnou úpravou. Při použití teriyaki marinády není nutné používat žádná další koření a dochucovadla, jídlo je ochuceno přírodní a zdravou cestou.
Používá se k marinování kuřecího, vepřového masa a mořských plodů připravovaných na grilu. Marinádu však lze použít také až v závěru pečení nebo grilování masa a výborně se hodí také jako dochucovadlo nebo dip k již hotovým pokrmům.
Při objednání tohoto produktu obdržíte Teriyaki marinádu Sweet o obsahu 250 ml, v počtu kusů, který si objednáte.
Výživové hodnoty na 100g |
|
---|---|
Tuky | 0 g |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 44 g |
Sacharidy - z toho cukry | 37 g |
Bílkoviny | 4,4 g |
Sůl | 6,1 g |
Energetická hodnota | 877/207 kj/kcal |
Parametry |
|
Výrobce | Kikkoman |
125 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR