Glutaman sodný znamená v doslovném překladu "původ chuti". Je to bílkovinový výtažek, který nemá sám o sobě chuť, má však tu vlastnost, že každou chuť pokrmu zvýrazňuje.
Produkt se již neprodává a je vyřazen z nabídky.
Vyberte si z novinek v této kategorii: Ochucování pokrmů
Glutamát sodný je krystaliská forma sodné soli kyseliny L-glutamové. Kyselina glutamová je přirozenou aminokyselinou obsaženou v živých organismech. Je to bezbarvý krystalický prášek, bez vůně, s mírně masovou chutí. Používá se v potravinářském průmyslu jako přídatná látka pro zvýšení intenzity chuti pokrmu. Při vaření se přidává až ke konci, aby se jeho vlastnosti neznehodnotily dlouhým vařením.
Aji no moto, tak se nazývá známá japonská potravinářská a chemická firma. Tato firma vyrábí koření, oleje, sladidla a jejich hlavním produktem je výroba glutamanu, který byl poprvé uveden na trh v roce 1909. Firma sídlí v Chuo v Tokiu. Působí také v 26 zemích světa a zaměstnává přes 28 000 lidí.
Používá se pro zvýšení chuti pokrmu. Příklady dávkování (pro 5 porcí):
polévka, ryby, maso, zelenina – 1 až 2 čajové lžičky
smažené nudle – 4 až 5 čajových lžiček
smažená rýže – 3 až 5 čajových lžiček
Při objednání tohoto produktu obdržíte Glutaman sodný o obsahu 454 g, v počtu kusů, který si objednáte.
Parametry |
|
---|---|
Výrobce | Ajinomoto |
235 Kč |
59 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR